Tack för ett spännande 2012

Posted on januari 2, 2013

0


Den här sidan har blivit ett sätt för mig att informera om aktuella projekt. Nu är det ju tyvärr så att vissa projekt inte är sådana att man får prata om dem medan man jobbar. Jag tänkte ändå ge en inblick i vad jag arbetat med under 2012 och vad som väntar 2013.

Under 2012 har jag fortsatt mitt arbete med Svensk Destinationutveckling tillsammans med Tord Carnlöf och Gunnar Backlund. I slutet av året fick vi förstärkning av Johan Willis, alla tre mycket erfarna managementkonsulter. Väldigt kul att arbeta när Tord och Gunnar och det ska bli intressant att arbeta närmare Johan. Vi har främst haft uppdrag som går ut på att att omsätta den nationella strategin för besöksnäringen i verkligheten. Strategin kan man läsa mer om på www.strategi2020.se . Vi arbetar bland annat med Bohuslän, en av fem destinationer som tillväxtverket valt att satsa på för exportmognad, men jag finns även med i Skaraborg, Östergötland och Västerbotten på olika uppdrag för att skapa förutsättningar för exportmogna destinationer. När vi hinner få upp en vettig hemsida kommer du att kunna läsa om alla våra uppdrag på svedest.se.

Utöver arbetet med Svensk Destinationsutveckling så är jag VD för ett förlag-som-också-är-en-kommunikationsbyrå som heter Backenby. Där har vi främst gjort kommunikationsuppdrag, men även hunnit ge ut en bok. Jag har gjort ett varumärkesuppdrag åt en av Sveriges stora koncerner samt hjälp en översättningsbyrå definiera sin kärnaffär. Båda uppdragen lika givande och roliga. Sen har jag hunnit inspirationsföreläsa för alumner på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Och på sluttampen blivit lite kär i Barcelona.

Vad 2013 innehåller är för tidigt att spekulera i. Jag har ett par riktigt roliga uppdrag att dra igång året med samtidigt som Svensk Destinationutveckling är mitt huvudfokus. Året innehåller många utmaningar både på det professionella och det personliga planet, men vad skulle man ta sig till om utmaningarna tog slut? Skapa nya antagligen.

Hoppas att du som läser detta får ett riktigt bra 2013. Ta gärna kontakt om du funderar på om jag kan hjälpa till att göra 2013 ännu lite bättre.

Posted in: Uncategorized